Fra Søjletænkning til Sammenhængskraft - En Vej til Mental Sundhed hos AMU SYD

Uddannelsesinstitution AMU-SYD modtager en bevilling på 213.080 kr. fra Velliv Foreningen til et projekt der, der skal forbedre den mentale sundhed blandt organisationens ansatte.

Velliv_Vores arbejdsplads.png

Ansøger

AMU-SYD

Bevilling

DKK 213.080

Projektperiode

2024 - 2026

Beliggenhed

Syddanmark

Status

Igangværende

Pulje

Vores arbejdsplads

År

2024

Et skridt i retningen mod ny organisationskultur

AMU-SYD har de seneste år været præget af udfordringer som følge af COVID-19, nedskæringer og lederskifte, hvilket har ført til mistro, negative fortællinger og en tendens til søjletænkning. Disse udfordringer har påvirket kulturen og samarbejdet på tværs af organisationen. 

Projektet, støttet af Velliv Foreningen, sigter derfor mod at styrke den interne trivsel og forbedre arbejdsmiljøet gennem en række målrettede initiativer. Målet med projektet er at tage det første store skridt mod en ny og forbedret organisationskultur, hvor alle føler sig en del af et godt fællesskab og kan have gode samarbejder på tværs af faggrupperne i organisationen. 

Målgruppen for projektet er hele arbejdspladsens 80 ansatte, fordelt på to lokationer i Kolding og Ribe, og inkluderer blandt andre faglærer, ledere og administrationen. Gruppen skal i samarbejde med en ekstern konsulent og en intern koordinator deltage i workshops og andre aktiviteter undervejs i forløbet. 

Trivselspolitikker og adfærdsændringer 

I løbet af projektet gennemfører AMU SYD tre målinger af arbejdspladsens trivsel via GAIS-værktøjet, hvor resultaterne drøftes i workshops, og konkrete forbedringstiltag vælges. Målingerne gør det muligt løbende at tilpasse indsatsen til de specifikke udfordringer, som de forskellige faggrupper oplever. Derudover afholdes tre workshops om kultur og kommunikation, som skal skabe en mere åben og positiv organisationskultur.

En anden del af projektet fokuserer på at udvikle trivselspolitikker gennem workshops om work/life balance, konflikthåndtering og håndtering af overbelastning. Disse politikker skal give klare rammer, der sikrer bedre trivsel og tryghed. Endelig vil en heldagsworkshop introducere nye adfærdsændringer, som efterfølgende evalueres for at justere indsatsen efter behov.

Projektet løber fra oktober 2024 til oktober 2026 og AMU SYD håber, at projektet kan skabe et mere positivt og sammenhængende arbejdsmiljø, hvor medarbejderne føler sig trygge og værdsatte, hvilket vil styrke organisationens samlede trivsel og produktivitet.

Projektets placering

Vis lokation på Google Maps