Hvilken type forskning støtter Velliv Foreningen?
Forskningsprojekterne kan eksempelvis udvikle nye metoder og værktøjer, evaluere interventioner eller udarbejde business cases, der kan bidrage med praksisnær og handlingsorienteret viden om tiltag, mekanismer og faktorer der fremmer og hæmmer trivsel og mental sundhed i arbejdslivet.
Forskningen skal tage afsæt i virksomhedernes behov og praksis og gennem involvering af konkrete arbejdspladser. Mere konkret skal forskningsprojekterne foregå i samarbejde med minimum 5 SMV’er. Desuden kan det være relevant at inddrage brancheaktører, erhvervshuse, interesseorganisationer eller andre relevante brobyggere i økosystemet, der kan hjælpe med at kvalificere projektet og udbrede dets resultater til andre virksomheder og brancher.
Forskningsindsatsen skal omhandle
- hele arbejdspladsen
- unge og førstegangsansatte
- ledere
- seniorer
Trivsel og mental sundhed i arbejdslivet er et komplekst emne – et ”wicked problem”. Derfor ønsker Velliv Foreningen at støtte forskning med tværfagligt og interdisciplinært fokus og opfordrer forskningsaktører fra forskellige institutter, fakulteter eller universiteter/vidensinstitutioner til at gå sammen om forskningsansøgninger. Velliv Foreningen ser også meget gerne, at yngre forskere deltager i projekterne og dermed medvirker til en vitalisering af forskningsfeltet.
Udveksling af viden mellem forskning og praksis skal være et centralt aspekt i projekterne, så relevante arbejdspladser, brancher og andre aktører får gavn af projektets resultater. Det betyder blandt andet, at vidensudvekslings-aktiviteter skal indtænkes igennem hele projektet, det kan være gennem relations- og samskabende processer, hvor forskere og virksomheder mødes, og ikke kun som videnskabelig formidling ved projektets afslutning.