Velliv Foreningen vil fremme forskning, der udvikler nytænkende initiativer, ny viden, nye metoder eller værktøjer. Forskningen skal foregå i et tæt samarbejde med arbejdspladser.
Indsatsen for mental sundhed i arbejdslivet skal forbedres med udgangspunkt i forskningsbaseret viden og virkningsfulde værktøjer. Viden og værktøjer skal understøtte de indsatser, som vi ønsker at støtte på øvrige områder og i kampagner og aktiviteter målrettet indsatsen på private arbejdspladser.
Vi støtter forskning, der udvikler nytænkende initiativer, ny viden, nye metoder eller værktøjer. Forskningen skal foregå i et tæt samarbejde med arbejdspladser for at forebygge eller håndtere mentale sundhedsudfordringer:
- på små og mellemstore virksomheder
- for unge- og førstegangsansatte*
- for ledere
- for seniorer
- Da Velliv Foreningen har støttet flere projekter målrettet onboarding af unge og førstegangsansatte vidensarbejdere, kan der indtil videre ikke søges støtte til projekter, der hovedsageligt arbejder med dette tema. Der kan fortsat søges om støtte til projekter med et helt eller delvist fokus på eksempelvis onboarding af faglærte unge og førstegangsansatte og ledelse af unge vidensmedarbejdere.
Tæt på arbejdspladserne
Et vigtigt mål med forskningsprojekterne er at kunne udvikle og udbrede ’best practice’, som virksomhederne kan tage afsæt i, når de vil engagere sig i konkrete indsatser for mental sundhed.
Forskningsindsatsen skal være innovativ og med et tværfagligt og interdisciplinært fokus, så forskningsresultaterne i høj grad går i spænd med den nuværende og fremtidige virkelighed på arbejdspladserne. Desuden forudsættes et væsentligt indslag af involvering og formidling i forhold til arbejdspladserne. Det er også Velliv Foreningens ambition, at yngre forskere kan medvirke til en vitalisering af arbejdslivsforskningen.
Det er desuden Velliv Foreningens mål at medvirke til at skabe rammer for videndeling mellem forskningsprojekterne og rammer, hvor arbejdspladser og forskere kan mødes og udvikle nye løsninger.