I kan søge til at
- Udvikle nye metoder eller værktøjer til flere virksomheder.
- Afprøve disse metoder eller værktøjer.
- Justere kendte metoder til en bestemt branche eller til flere virksomheder.
- Implementere og udbrede allerede velafprøvede metoder og værktøjer.
Krav til indsatserne
- Indsatserne skal have fokus på potentialerne for udbredelse eksempelvis som forebyggelsespakker.
- Indsatserne tager afsæt i konkrete udfordringer og behov blandt en gruppe af lokale arbejdspladser.
- Velliv Foreningen ser gerne ansøgninger udformet som pilotprojekter, hvor et nyt initiativ, nye metoder eller værktøjer afprøves med henblik senere opskalering og udbredelse.
Minimum fem arbejdspladser
Der skal indgå minimum fem arbejdspladser i et projekt, hvis der er mindre en 10 ansatte, skal der minimum indgå 15 arbejdspladser. Velliv Foreningen ser gerne ansøgninger udformet som pilotprojekter, hvor et nyt initiativ, nye metoder eller værktøjer afprøves med henblik senere opskalering og udbredelse. Velliv Foreningen prioriterer projekter organiseret som partnerskaber mellem f.eks. brancheforeninger, virksomheder, arbejdsmarkedsorganisationer og andre relevante aktører. Der vil i forbindelse med de fleste ansøgninger blive tilført ekstern kvalitetssikring og evaluering.
Fokusområder
Indsatser for en gruppe af lokale arbejdspladser kan rette sig mod:
- Hele arbejdspladsen
- Lederne
- Unge og førstegangsansatte*
- Seniorer og overgangen til pensionistliv
*Da Velliv Foreningen har støttet flere projekter målrettet onboarding af unge og førstegangsansatte vidensarbejdere, kan der indtil videre ikke søges støtte til projekter, der hovedsageligt arbejder med dette tema. Der kan fortsat søges om støtte til projekter med et helt eller delvist fokus på eksempelvis onboarding af faglærte unge og førstegangsansatte og ledelse af unge vidensmedarbejdere.