Velliv Foreningen støtter den enkelte arbejdsplads i at arbejde med at forebygge mentale sundhedsudfordringer og styrke arbejdsfællesskab, trivsel og arbejdsglæde.
Aktiviteterne skal tage afsæt i velafprøvede og praksisnære værktøjer og metoder, som understøtter virksomhedens mål om at skabe trivsel og fremme mental sundhed.
Det kan være:
- Implementering af trivsels- og stresspolitik.
- Trivselsundersøgelse for kortlægning af udfordringer og udarbejdelse af handleplan for forebyggende indsatser. Dog ikke lovpligtig APV.
- Tidlig indsats til forebyggelse af stress.
- Implementering af psykologisk sikkerhed.
- Implementering af en positiv feedback- og feedforward kultur.
I kan søge til en indsats for hele arbejdspladsen eller en indsats målrettet, unge og førstegangsansatte, lederne eller seniorer.
Vær konkret i ansøgningen
Ansøgningerne skal tage afsæt i en konkret udfordring, og det skal beskrives, hvordan aktiviteterne kan løse udfordringen. Aktiviteterne skal være indsatser, metoder og værktøjer, der er velafprøvede, og som har vist sig effektfulde i tidligere lignende indsatser.
Beskriv tydeligt indholdet i de aktiviteter, I ønsker at gennemføre. I skal også tydeligt beskrive, hvilke tegn på forandringer I forventer at se på jeres virksomhed i hverdagen. Det er med til at sikre, at den viden og de erfaringer I får, bliver til nye rutiner og en ny praksis i hverdagen.
Få alle med
Velliv Foreningen ser gerne at ledere, HR-ansvarlige, medarbejdere, arbejdsmiljø- og tillidsrepræsentanter er engageret i ansøgningen. Ansøger kan samarbejde med eksterne konsulentfirmaer og rådgivere, men ansøgningen tegnes af arbejdspladsens ledelse, som også hæfter for en evt. bevilling.