Hvordan sikres mental sundhed i en innovativ virksomhed?
Ansøger
Invokers A/S
Bevilling
DKK 215.855
Projektperiode
2019 - 2019
Beliggenhed
Hovedstaden
Status
Afsluttet
Pulje
Vores arbejdsplads
År
2019
Invokers A/S er en SMV i en konkurrencepræget IT-branche, præget af kompetente og højt motiverede unge medarbejdere.
En konkurrencepræget IT-branche
Samfundet og den enkelte dansker stiller mange krav, som på sigt kan føre til alvorlig stress. Invokers A/S vil sætte fokus på forebyggelse af mentale sundhedsudfordringer gennem en indsats, der skal fremme medarbejdere og lederes mentale sundhed og robusthed. Virksomheden består af 35 medarbejdere, og både ledelse og medarbejdere bliver inddraget i indsatsen. Virksomhedens målsætning er at påvirke virksomhedskulturen og dermed ændre de vaner og mønstre, som medarbejdere støttes i at udvikle med henblik på at fremme den mental sundhed i virksomheden. Invokers A/S kan derudover blive en inspirationskilde for andre i branchen, da de vil dele erfaringer fra indsatsen på sociale medier og virksomhedens egen hjemmeside, hvilket kan være med til at nedbryde tabuer i en branche præget af stor konkurrence og engagement.
Træning, coaching og resiliensforskning
Projektet gør brug af velkendte metoder og teknikker, som har rødder i resiliensforskningen. Indsatsen bidrager med konkret træning for lederne og medarbejderne, psyko-education og coaching. Derudover inddrages der også en app, der skal understøtte projektets implementering i hverdagen. Indsatsen gennemføres via ekstern undervisning fra Center for Robusthed ved Eva Hertz, og indsatsen forankres i virksomhedsstrategien. Den strategiske indsats kan understøtte en mere langsigtet indsats, og dermed bidrage til at nedbryde barrierer, såsom en uhensigtsmæssig arbejdskultur, der kan stå i vejen for, at medarbejdere bibeholder eller genetablerer mental sundhed. Derfor støtter Velliv Foreningen projektet med 215.855 kr.
Projektets placering
Resultater
Projektet er nu afsluttet. Indsatsen har givet Invokers et fælles fundament at stå på og et fælles sprog, og virksomheden har i høj grad nået deres mål med projektet. Den mentale sundhed er nu blevet noget, som man taler om på daglig basis og Mental Robusthed er blevet et anerkendt begreb i virksomheden. Flere aktiviteter drevet af medarbejderne er sat i værk på baggrund af projektet som fx fredagsmeditation og løbetræning.
Derudover er Mental Robusthed en del af de årlige MUS og ledernes 1-1 samtaler med medarbejderne, ligesom nye kollegaer også introduceret til arbejdet med Mental Robusthed.