Debat på folkemødet om iværksætteres trivsel
Aarhus-startup i vækst: "vi flytter os ikke ved kun at rose hinanden"
Læs om Aarhus-startuppet RaskRask, der tilbyder massage via en online platform, har gennemgået en betydelig vækst siden deres deltagelse i tv-programmet Løvens Hule i 2020. Selvom en god atmosfære med humor og sammenhold præger hverdagen, har ledelsen indset, at der er brug for mere end blot ros for at fremme udvikling og trivsel. De fik støtte til at gennemføre et workshop-forløb, hvor medarbejderne blev trænet i at give og modtage feedback.
Materialer om iværksætteres mentale sundhed
-
AnalyseSelvstændige
Mental sundhed i startups
Mange startups arbejder under pres, som bl.a. kan handle om økonomi, at stå alene med store beslutninger samt balancen mellem arbejde og fritid. TechBQQ har udarbejdet en rapport, hvor du som startups kan få viden, gode råd og konkrete værktøjer til at være opmærksom på din og dine medarbejders mentale trivsel.
-
ForskningsartikelPræstation
A toxic combination
Studiet viser en stigende mistrivsel blandt unge, der starter på arbejdsmarkedet, og kobler det med det moderne "performancesamfund" og udbredelsen af midlertidige jobs. Forskerne gennemførte 30 interviews med unge under 30, der havde arbejdet i højst to år efter uddannelsen, ofte under midlertidige og præstationsorienterede forhold, og alle havde oplevet mental mistrivsel. Resultaterne peger på, at kombinationen af pres for at præstere, midlertidige ansættelser og en kultur, der fokuserer på succes, skaber en "giftig kombination" for de unges mentale sundhed, når de træder ind på arbejdsmarkedet.
Forskningsartikel af Mette Lykke Nielsen, Center for Ungdomsforskning (CeFU),
Mette Toft Rønberg og og Niels Ulrik Sørensen Professor, Center for Ungdomsforskning (CeFU) Aalborg Universitet.Trine Nøhr Winding og Regine Grytnes, Arbejdsmedicin, Gødstrup Hospital, Herning.