Attraktive arbejdspladser

Erhvervshus Sjælland (EHS) modtager en bevilling på 6.313.829 kr. fra Velliv Foreningen til et trivselsprojekt, der sigter mod at styrke trivslen blandt ledere og medarbejdere i mikro- og små virksomheder (SMV'er)

Velliv_Vores branche.png

Ansøger

Erhvervshus Sjælland

Bevilling

DKK 6.313.829

Projektperiode

2024 - 2026

Beliggenhed

Sjælland

Status

Igangværende

Pulje

Vores område

År

2023

Styrkelse af SMV'ers trivsel

I dag er der en stigende opmærksomhed på sociale og miljømæssige faktorer i virksomhederne, hvor store virksomheder bruger deres virksomhedskultur og trivselspolitik som en del af deres branding. 

Denne udvikling stiller dog mindre virksomheder over for udfordringer, da de oplever vanskeligheder med at tiltrække og fastholde kvalificeret arbejdskraft. Ifølge DEB's undersøgelse forventer hver fjerde SMV ikke at kunne ansætte kvalificerede medarbejdere, og fastholdelsesraten for mindre selskaber er 15 procentpoint lavere end for selskaber med mere end 50 ansatte.

Problemet tilskrives typisk virksomhedens placering, karrieremuligheder og lønniveau. Men ofte skyldes udfordringen, at både ledere og medarbejdere mangler en fælles forståelse af den trivselskultur, der eksisterer på arbejdspladsen, samt viden om, hvordan en sund trivselskultur kan forbedre arbejdsmiljøet, reducere sygefravær og øge tiltrækningskraften. Der er derfor behov for værktøjer til at arbejde strategisk og langsigtet med trivsel og mental sundhed.

Innovativ tilgang og bred deltagelse

Pilotprojektets formål er derfor at skabe ny viden om trivsel og mental sundhed i mikro- og små virksomheder (0-49 ansatte), uden HR-betjening, og som ikke er vant til at arbejde strategisk og langsigtet med trivselsdagsordenen. 

Projektet omfatter fire primære aktiviteter. Først og fremmest indebærer det udviklingen af et trivselskompas, en værktøjskasse og et testdesign. Herefter vil der blive gennemført 50 forløb i virksomheder, hvor der både vil blive udført test og indsamlet data og erfaringer. Efter disse forløb følger en fase, hvor dataene fra virksomhedsforløbene bearbejdes og analyseres grundigt. Endelig vil der blive sat fokus på kompetenceudvikling og deling af den opnåede viden.

Projektet strækker sig over tre år (1/2024 - 12/2026) og forventes at gavne mindst 100 ledere og 500 medarbejdere i mikro- og små virksomheder. Yderligere vil fem forretningsudviklere fra EHS deltage i de 50 individuelle virksomhedsforløb og modtage løbende sparring fra både Human House (udvikling, kvalitetssikring & forløb) og andre certificerede arbejdsmiljøkonsulenthuse.

Projektets placering

Vis lokation på Google Maps