Unge i første job
Det kan være noget af en omvæltning for en ung at træde ind på arbejdsmarkedet. Det gælder både den helt unge lærling og den nyuddannede akademiker. På arbejdspladsen møder man en ny kultur og en ny hverdag, og både egne ambitioner og nye krav og forventninger kan tære alvorligt på det mentale helbred. Denne debat undersøger de faktorer, der påvirker unges mentale sundhed på arbejdsmarkedet, og diskuterer mulige løsninger for at forbedre situationen i dialog mellem arbejdsgiver og arbejdstager. I panelet deltager både repræsentanter for de unge og arbejdsgiverne. Til debatten lancerer Velliv Foreningen en ny rapport, med konkrete tal, om hvordan de unge har det.
Firedages arbejdsuge
Sidste år holdt Velliv Foreningen en online konference om firedages arbejdsuge. Vi følger her op med en samtale om det fleksible arbejdsliv - et konkret afsæt for at tale om, hvad der gør vi trives på jobbet. Flere virksomheder eksperimenterer med en fire-dages arbejdsuge. Det kan blandt andet være for at være på forkant med fastholdelse og rekruttering, øge trivslen og sikre sig mere produktive og udhvilede medarbejdere. Det er de tydelige fordele. Men hvad med ulemperne? Hvad med dem, som ikke ønsker en yderligere komprimeret arbejdsdag, hvor læsset fra den nye fridag skal parkeres? Eller dem som føler, at en fire-dags arbejdsuge vil gå ud over fleksibiliteten i de resterende arbejdsdage? Velliv Foreningen inviterer til en publikumsinddragende debat om antallet af dage i fremtidens arbejdsuge og en diskussion af fleksibilitet på fremtidens arbejdsplads.
Ledere der trives
Ledere som trives, er ikke bare bedre ledere, de leverer også bedre resultater. Men lederes trivsel er ikke en dagsorden, som føder sig selv. Den skal bæres frem af organisationen og af den enkelte leder selv, gennem et trygt og tillidsfuldt samarbejde i ledergruppen og med opbakning fra både topledelsen og resten af organisationen.
Vær med til en samtale om lederes trivsel, hvilken forskel det gør at arbejde med den, og hvad der skal til for at løfte lederes trivsel. Det sker med afsæt i projektet ’Styrk lederes trivsel og resultater’, som gennemføres af Jan Heiberg Johansen i samarbejde med Finansforbundet og Finanssektorens Arbejdsgiverforening med støtte fra Velliv Foreningen.