Styrket mental trivsel og mindre stress i Oxfam Danmark
Ansøger
Oxfam Danmark
Bevilling
DKK 249.605
Projektperiode
2024 - 2025
Beliggenhed
Hovedstaden
Status
Igangværende
Pulje
Vores arbejdsplads
År
2024
En støtte til stressforebyggelse
For en organisation som Oxfam Danmark, der arbejder for en større global sag om at bekæmpe ulighed, er en sund og sammenhængende organisation indadtil særlig vigtig. Organisationen har i øjeblikket en relativ ny ledergruppe, som har forskellig grader af erfaring med ledelse, og generelt savner gruppen et fælles sprog og værktøjer til at tage hånd om medarbejdernes trivsel og skabe psykologisk tryghed.
En APV-måling fra september 2023 afslørede, at flere medarbejdere i organisationen har oplevet stress, og 11 % har haft sygefravær på grund af overbelastning eller andre psykosociale årsager. Denne måling har motiveret Oxfam Danmark til at søge en bevilling til en målrettet indsats, der skal være stressforebyggende for hele arbejdspladsen.
Projektet udføres i samarbejde med en ekstern konsulent fra Human House og understøttes af en bred ledelsesmæssig opbakning, som er afgørende for at skabe varige ændringer i arbejdsmiljøet.
Samskabelse og måling for langsigtede resultater
Indsatsen omfatter flere workshops og aktiviteter, der skal forbedre den mentale trivsel på arbejdspladsen. Først vil der blive afholdt en workshop for ledelsen, hvor de vil lære forskellige redskaber til at håndtere mental trivsel og stress blandt medarbejderne. Herefter vil der blive afholdt fire workshops på afdelingsniveau, hvor medarbejderne får viden om stress og værktøjer til at håndtere stress hos sig selv og andre.
Efter disse workshops vil ledelsen, med støtte fra konsulenten, facilitere en samskabelsesproces i teams. Her vil medarbejderne i fællesskab udarbejde handlingsplaner med indsatser på alle IGLO-niveauer og indikatorer for målopfølgning. Der vil også blive afholdt en workshop for ledelsen, hvor der udarbejdes en handlingsplan med indsatser på ledelses- og organisationsniveau som skal sikre at resultaterne fra projektet bliver implementeret korrekt i organisationen.
Projektet involverer hele arbejdspladsen, som består af 12 ledere og 60 medarbejdere, og forløber fra september 2024 frem til maj 2025. Som en del af indsatsen vil der blive gennemført en kvantitativ medarbejdertilfredshedsundersøgelse. Resultaterne af denne undersøgelse vil blive analyseret og sammenlignet med APV-målingen fra 2023. Dette vil give et klart billede af, hvordan indsatsen har påvirket medarbejdernes trivsel og stressniveau. Oxfam Danmark håber, at projektet vil udvikle en kultur med øget mental trivsel, hvor der proaktivt tales om og handles på stress.