PUX

PUX er et dialogværktøj, der kan hjælpe medarbejdere og ledere med at løse praktiske udfordringer i hverdagen. (P)rioritere opgaver, (U)dnytte ressourcer og e(X)terne ressourcer.

Find løsninger på de små belastninger i hverdagen

Værktøjet er udviklet i samarbejde med personale og ledere på daginstitutioner, men det er hensigten, at det også skal kunne bruges af andre arbejdspladser.

Modellen skal hjælpe med at håndtere pressede situationer og på den måde på sigt bidrage til at mindske stress og øge medarbejdernes trivsel.

Udviklingen af værktøjet bygger på en solid forskningsbaseret model: SOK-modellen. SOK står for selektion, optimering og kompensation. Det tætte samarbejde med medarbejderne i daginstitutioner førte til, at den forskningsbaserede SOK-model blev oversat til det mere praksisrettede værktøj PUX.

I spidsen for projektet er NFA-forsker Annette Meng og arbejdsmiljøkonsulent Helle Niewald. 

Gå til hjemmeside med værktøj
PUX Website Foto

Projektet som har udviklet værktøjet og som nu skal afprøve implementering

Forskning
2019
Bedre mental sundhed i private daginstitutioner Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø vil udvikle forebyggelsesmetoder og redskaber mod arbejdsrelateret stress. Velliv Foreningen støtter indsatsen med 2.613.994 kr. i private dagsinstitutioner.
Forskning
2023
PUX for bedre trivsel: Implementering af et værktøj til at skabe balance mellem krav og ressourcer Det nationale forskningscenter for arbejdsmiljø (NFA) modtager 4.139.952 kr. til et forskningsprojekt, der har til formål at undersøge, hvordan man bedst muligt kan implementere dialogværktøjet PUX på arbejdspladser, der har som kerneopgave at yde omsorg for borgere.