Nyhed 10.10.2024

Gratis onlineevent om empatitræthed

At hjælpe andre er en hjertesag for mange, men hvad sker der, når omsorgen begynder at slide på os selv? Få gode råd fra eksperter og hør erfaringer fra onsorgsarbejdspladser, når vi holder webinar d. 1. november 2024 kl. 13-14.30.

Billede1

Hvordan forebygger vi den empatitræthed, der kan gøre de varme hænder kolde og som kan ramme alle, der arbejder med omsorg for andre?

Når man dagligt møder andres krav, når man skal lindre andres smerte og lidelse, og når man skal hjælpe med at løse andres udfordringer, så kan det blive et problem at bevare sin egen trivsel og arbejdsglæde.

Deltag i denne udgave af Velliv Foreningen LIVE, hvor vi sætter fokus på empatitræthed, sammen eksperter og repræsentanter fra en række arbejdspladser herunder hospice, bosteder og undervisningstilbud. Vi tilbyder inspiration og værktøjer til at forebygge og håndtere den mentale belastning, så vi kan bevare empatien og arbejdsglæden til gavn for både os selv og dem, vi hjælper.

Vores vært, Nynne Bjerre Christensen, taler med psykolog Rikke Høgsted, som er ekspert i belastningspsykologi og omsorgsarbejde. Derudover får vi besøg af forfatter Stine Askov, der med sin roman "Varme Hænder" sætter fokus på udfordringerne i omsorgssektoren. Sofie Tønsberg-Jensen fra FGU Midt- og Østsjælland-skolen i Køge, deler sine erfaringer fra et projekt om at fremme psykologisk tryghed og bekæmpe omsorgstræthed. Mads Roke Clausen er direktør i Landsorganisation for Sociale Tilbud. Han fortæller hvordan de gennem de seneste 4 år har arbejdet med at forebygge empatitræthed og forråelse. Katrine Bastholm er forstander på botilbuddet Fangelbogaard. Her ville de forebygge forråelse, men fandt ud af at der først skulle skabes psykologisk tryghed for at kunne gå i dialog om udfordringerne.

Undervejs i udsendelsen vil der være rig mulighed for at stille spørgsmål til de mange deltagere og få svar på konkrete problemstillinger, som I oplever i jeres daglige arbejde.